Hitta rätt fordonsdelar till din bil

Hitta rätt fordonsdelar till din bil

Alla bilar är uppbyggda med ungefär samma delar men varje bilmodell och årsmodell har olika fordonsdelar som passar. Så hur ska man då veta vilka torkarblad, lampor eller andra fordonsdelar som passar just ens egen bil? Ett sätt är att lämna in bilen på en verkstad och låta dem hitta rätt del och byta ut den men om du vill köpa in delen själv har vi lite tips om hur man ska lyckas hitta den rätta bildelen.

Om du vet vilken del som är trasig och i behov av utbyte kan du välja att själv köpa in produkten och byta ut den själv eller därefter lämna in bilen till verkstad och be dem byta ut den. En del verkstäder kan däremot vara emot att byta ut med reservdelar de inte valt själva då de inte vill lämna någon garanti på arbete med delar de inte känner till.

Som tur var har många sidor online hjälpt oss fordonsägare med att hitta den rätta delen. Du behöver bara veta ditt registreringsnummer så kan du få fram vilka bildelar som passar just din bil. Enklare än så kan det inte bli. Det finns mängder av sidor online där du kan köpa dina bildelar direkt online och få hem dem i brevlådan eller till ett ombud.  

Originaldelar eller annat märke?

Då uppstår nästa fråga ska man köpa de fordonsdelar som är original till ens bilmärke eller går det lika bra med delar som har andra märken, exempelvis biltema. Den frågan verkar inte vara helt enkel att svara på då många åsikter går isär om det är värt de extra pengarna för att köpa original eller om man lika gärna kan köpa från andra ställen.

Här verkar det skilja beroende på vad det är för bildel man ska inhandla samt vilken bilmodell och hur gammal bilen är. Vi kan därför inte ge något klart svar på denna fråga utan ni får helt enkelt gå på er egen känsla beroende på vad det är för bildel ni behöver.

Begagnade bildelar

Det finns ytterligare ett val när man ska inhandla fordonsdelar och det är att köpa begagnade. Detta kan göra att man sparar några slantar. Vi skulle rekommendera att man kollar med någon som har koll på bildelar för att se så att man får en begagnad bildel som håller och inte kommer att gå sönder inom kort. Säkrast är att köpa på tillförlitliga sidor eller genom verkstaden som vet var de ska leta bildelar och kan bedöma dess skick.

Vad tycker du?

Dela gärna med dig om vad du tycker om att välja bildelar. Ska man välja begagnat, original eller från något annat märke?